Dünyanın en büyük sahil şeridi projelerinden birisi olan Galataport Projesi’nde sona yaklaşıldı. Bir yıl içerisinde tamamlanması planlanan projenin inşaat alanında incelemelerde bulunan Başkan Yıldız, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Turizmden kültür sanata, gastronomiden alışverişe kadar hayatın her alanına dokunacak olan Galataport Projesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Covid 19 virüs salgını nedeniyle inşaat çalışmaları bir süreliğine yavaşlayan projede, normalleşme süreciyle birlikte çalışmalar yeniden hızlandı. Karaköy sahil şeridine 200 yıl sonra erişim imkanı verecek projenin bir yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Beyoğlu Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen ‘Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’nin başlangıç noktası olan Galataport Projesi’nin inşaat alanını ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
‘Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’nin Başlangıç Noktası
Galataport projesinin İstanbul’un yükselen yeni değerlerinden birisi olduğunu belirten Başkan yıldız, “Yerli ve yabancı turistlere hizmet etmesi bakımından, yabancı gemilerin buraya gelip buradan İstanbul’a, ülkemizi ziyaret edecek olmaları Galataport projesini fevkalade önemli kılıyor. Galataport’un bir bölümü zaten hizmet verecek aşamaya gelmişti. Şuanda bulunduğumuz alanda İstanbul Modern’in inşaatı devam ediyor. Proje tamamlandığında İstanbul’un, Türkiye’nin ve tabii ki Beyoğlu’muzun gözbebeği olacak. Galataport, Beyoğlu Belediyesi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz ‘Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’nin önemli bir durağı, başlangıç noktasıdır” dedi.
Tersane İstanbul 2021 Yılında Tamamlanacak
Tamamlandığında Türkiye’nin ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak olan ‘Tersane İstanbul’ projenin inşaat alanında incelemelerde bulunan Başkan Yıldız, projenin büyük bir bölümünün 2021’de tamamlanacağını söyledi.
Çalışmaların tarihi dokuyu koruyacak şekilde ilerlediğini de belirten Başkan Yıldız, “Çünkü Osmanlı İmparatorluğu’nun donanmasının bulunduğu yerdir burası. Hem bu tarihi dokunun korunduğu ciddi bir restorasyon çalışması yapılıyor, hem de modern yapıların eklenmesiyle Türkiye’nin ve İstanbul’un turizmine önemli bir katkıda bulunacak bir proje hayata geçiriliyor. Tersane İstanbul halkımızın arzu ettiği, denize ulaşma imkanını bulabildiği bir yer olacak. Haliç’in kenarında Taksim Meydanı gibi bir meydan olacak. Halkımız buraya gelerek yemeğini yiyebilecek, çayını içebilecek, bildiğiniz pazarlarda olduğu gibi alış verişini yapabilecek, çocuklarıyla torunlarıyla ailecek denizin kenarında hoşça vakit geçirebilecek. Bu anlamda büyük bir proje. Ayı zamanda hem istihdam bakımından, hem ülkemizin ekonomisine katkısı bakımından da çok önemli bir proje” ifadelerini kullandı.
Beyoğlu’na Canlılık Kazandıracak
Başkan Yıldız, “Biz de Beyoğlu Belediyesi olarak bu projenin bir an evvel tamamlanması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnşallah açılışında Beyoğlulu hemşerilerimizle birlikte olacağız. Sağlıklı ve mutlu günler önümüzde. İnşallah işsizliğe de Beyoğlu ölçeğinde çare olacak bu proje Beyoğlu’muza hem yeşil anlamında, hem deniz anlamında hem de ekonomi ve ticaret anlamında canlılık kazandıracak. Biz de büyük bir heyecanla bu projenin tamamlanmasını bekliyoruz. Bir yıla yakın sürede tamamlanması bekleniyor. Şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Taksim 360 Projesi 2022’de Tamamlanacak
Türkiye’nin kamu-özel sektör ortaklığında gerçekleşen ilk kentsel yenileme projesi olan Taksim 360 Projesi’nin inşaat alanında incelemelerde bulunan Başkan Yıldız, “Projenin büyük bir kısmı 2021’de, tamamı ise 2022 yılında tamamlanmış olacak. Bittiğinde İstanbul’umuza, Beyoğlu’muza ve Türkiye’ye değer katacak örnek bir proje olacak” dedi.
Taksim 360 projesinde çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Başkan Yıldız, “Bugün İstanbul’umuz için, Türkiye’miz için, Beyoğlu’muz için çok önemli olan bir projeyi daha takip etmek üzere arkadaşlarımızla buradayız. Yüklenici firmamız şuan burada yoğun bir çalışma yürütüyorlar. Tarlabaşı’nın yeniden tarihinin korunarak, rehabilite edilerek fonksiyonlarının değiştirilmesi suretiyle hem turizme hem ticarete hem de sosyal hayata kazandırılmasıyla ilgili önemli bir proje. Aldığımız bilgilere göre şuana kadar projenin yarısı tamamlanmış durumda. Tamamlanan kısımların kiralanması ve satışı gibi işlemler devam ediyor. 5306 sayılı kanuna göre binaların fonksiyonlarının değiştirilmesi suretiyle dış cephelerinin tarihi niteliklerinin korunarak hayata kazandırılması, İstanbul’a kazandırılması bakımından önemli bir proje. Bu bakımdan emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.