11.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 19, 2024

BEYDER Başkanı Kalaycı: Beyoğlu’ndaki İşletmelerin Çoğu Açılamayacak

BEYDER Başkanı Aydın Ali Kalaycı, normalleşme adımları çerçevesinde 1 Haziran’da açılması planlanan işletmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

T24’te Murat Sabuncu’nun konuğu olan Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Başkanı Aydın Ali Kalaycı, Beyoğlu’ndaki mekanların durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Henüz genelgenin kendilerine ulaşmadığını söyleyen Kalaycı, Beyoğlu’ndaki işletmelerin çoğunun açılamayacağını belirtti.

Kalaycı’nın açıklamaları şu şekilde:

Aydın Ali Kalaycı: En Büyük Tehlike İşten Çıkartmaların Başlayacak Olmasıdır

“Sadece Beyoğlu’da bu sektörde, 520 bin insana iş ve aş sağlanıyor. Bacasız bir fabrika gibiyiz. Beyoğlu’ndaki esnafın 3’te 2’sinden fazlasının ticari sicili bozuk. Hiç kimse kredi çekemiyor. Devletimizin bize kira ve maddi destek sağlaması şart. Biz 21 kalem vergi ödeyen bir sektörüz. Devletin bu zamanda bize destek olması gerekiyor.”

Beyoğlu’ndaki esnafın işlerinin yeni değil son 10 senedir kötü olduğunu belirten Kalaycı, “İşletmelerin bir kısmı maddi yetersizlikten bir kısmı da saat sınırlandırması sebebiyle açmayacaktır. Açsa bile bir esnaf 3-4 masa ile günü nasıl çevirecektir? Esas tehlike işletmeler açıldıktan sonra olacaktır. 25 masalı bir işletme, pandemi sebebiyle 5 masaya düşecek. Birçok işletme işten çıkartma yapmak durumunda kalacaktır. Destek sağlanmazsa Türkiye’yi yeni bir işsizlik ordusu bekliyor.” şeklinde konuştu.

Saat kısıtlamasına da değinen Kalaycı, “Saat konusu da ciddi sıkıntı. Nevizade’deki, Çiçek Pasajı’ndaki mekanlar saat 22.00 sınırlamasında ne yapacak?” dedi.

EN SON HABERLER