17.9 C
İstanbul
Perşembe, Mart 28, 2024

Beyoğlu Belediyesi Katılımcı Planlama ile Sorunu Çözdü

Beyoğlu’nun en işlek caddelerinden birisi olan Müverrih Ali Caddesi’nde trafik akışının yeniden düzenlenmesiyle ilgili anket çalışması yapıldı.  Ankete katılan bölge halkının yüzde 76.6’sı, cadde ile ilgili gelen talepler doğrultusunda hazırlanan yeni düzenleme için ‘Evet’ dedi.

Beyoğlu’nda Okmeydanı’nın en işlek caddelerinden birisi olan Müverrih Ali Caddesi’nde trafik akışı yeniden düzenleniyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız bölgeye gerçekleştirdiği ziyarette, Müverrih Ali Caddesi’nde trafik akışının yeniden düzenlenmesi yönünde vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine ilgili birimlere talimat vererek yeni bir çalışma yapılmasını istedi. Caddedeki trafik akışının talepler doğrultusunda yeniden düzenlenmesini için hazırlanan proje, yapılan anketle bölge halkına soruldu. Anket çalışmasına vatandaşlar yoğun katılım sağladı.

ANKETE KATILAN VATANDAŞLARIN YÜZDE 76.6’SI ‘EVET’ DEDİ

Beyoğlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından SMS yoluyla gerçekleştirilen ankete vatandaşlara “Trafik akışı; Müverrih Ali Caddesi’nde çift yönlü gidiş-geliş olarak devam edecektir. Müverrih Ali Caddesi’nde orta refüj iki şerit arasında geçiş yapılmayacak şekilde sürekli hale gelecektir. Demirkıran Sokak, Tepeüstü Sokak, Işıldak Sokak, Müverrih Al Çıkmazı ve Yayla Sokaklardan trafik akışı Arabacılar Meydanı yönünde devam edecektir. Şen Sokak, Sunay Sokak, Kiraz Sokak, Ömür Sokak, Uğur Sokak ve Yıldırımlar Sokaklardan trafik akışı Fatih Sultan Caddesi yönünde devam edecektir. Bu Değişikliği Onaylıyor Musunuz?” sorusu yöneltildi. Anket çalışmasına 22 bin 852 kişi katıldı. Ankete katılan vatandaşların yüzde 76.6’sı ‘Evet’ cevabını verirken, yüzde 23.4’sı ise ‘Hayır’ cevabını verdi. Anket çalışması neticesinde caddedeki mevcut trafik akışının yeniden düzenlenmesi için çalışmalara başlandı.

Beyoğlu Belediyesi çalışma ile ilgili bir infografik yayınladı;
katılımcı plamnlama

 

EN SON HABERLER