15.8 C
İstanbul
Cuma, Mart 29, 2024

Beyoğlu Kaymakamlığı : Aysel Tuğluk Buluşmasına Müsaade Edilmeyecek

Kobani davası tutuklusu HDP’li siyasetçi Aysel Tuğluk beş yıldır cezaevinde bulunuyor. Demans Tanısı konulan Tuğluk için avukatları destek alarak yaşaması gerektiğini öne sürerek tahliye talep ediyor. Konuyla ilgili İstiklal Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Barosu önünde basın açıklaması çağrılarına Beyoğlu Kaymakamlığı bir basın bülteni ile cevap verdi ve müsaade edilmeyeceği belirtildi.

Beyoğlu Kaymakamlığından yapılan açıklama şu şekilde;

Sosyal Medya (Twitter) üzerinde bulunan açık kodlu @ohd_istanbul, @adaletsosyalizm, @zuleyhagulum, @OyaErsoy adlı hesaplardan 18/02/2022 Cuma günü saat  12:30’da İstanbul Barosu Önünde “Kadın Hukukçular Avukat Aysel TUĞLUK İçin Buluşuyor!” çağrısı ile kamuoyu oluşturmak amacıyla basın açıklaması veya benzeri açık alan etkinlikleri düzenleneceği şeklinde bilgiler edinilmiştir.

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 6. maddesi ile aynı Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 3. maddesi uyarınca, Valilik Makamı’nın 03/02/2022 tarihli ve 170382 sayılı Olur’u ile 2022 yılı içerisinde toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecek alanlar belirlenmiş olup söz konusu alanlar arasında idaremiz dahilinde yer bulunmamaktadır.

18/02/2022 Cuma günü saat 12.30’da İstanbul Barosu Önünde Sosyal Medya (Twitter) hesaplarından yapılacağı duyurulan toplantı, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma, protesto eylemi vb. eylem/etkinliklerin ayrıca Beyoğlu İlçesi sınırları içerisinde aynı konunun devamı niteliğinde gerçekleştirilmek istenen etkinliklere devletin ülkesi ve bölünmez bütünlüğüne, anayasal düzene, genel sağlığa ve genel ahlaka aykırı olabileceği veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla 2911 sayılı Toplantı ve Yürüyüşleri Kanununun 10. ve 17. Maddeleri, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 32. Maddeleri gereğince MÜSAADE EDİLMEYECEKTİR.

EN SON HABERLER