15 C
İstanbul
Perşembe, Kasım 14, 2024

“Çizgi Atölyesi” Miniatürk’te Devam Ediyor

 

cizgi-atolyesi.jpgHer yaştan karikatür ve çizgi romansevere açık olan Çizgi Atölyesi, başvuru süreçlerinin tamamlanmasının ardından ilk derslerine başladı. Eğitimlere, 200’ün üzerinde kişi katıldı. 

Miniatürk Atölye Evi’nde 8 Şubat Cumartesi günü başlayan “Karikatür Okulu”ndaki dersler, usta karikatüristler Şevket Yalaz ve Zafer Temoçin eşliğinde; 9 Şubat Pazar günü başlayan “Çizgi Roman Okulu”ndaki dersler ise çizgi romanın usta isimleri Necmi Yalçın ve Hikmet Yamansavaşçılar eşliğinde gerçekleşti.

Karikatür ve çizgi romana olan ilgiyi artırmak, mizah ve çizim yeteneğini geliştirmek isteyenleri desteklemek amacıyla başlattığımız atölye çalışmaları 13 Haziran’a kadar devam edecek. Atölye çalışmaları sonunda derslere devam eden her öğrenciye sertifika takdim edilecek.

Eğitmenler hakkında bilgi:

Zafer Temoçin: 1965 yılında doğan sanatçı, 1991 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’ni bitirdi. İlk karikatürü 1978 yılında Gırgır dergisinde yayımlanan Temoçin, mizah dünyasının aranan mizahçısı oldu. Başta Gırgır, Fırt, Dolmuş, Hıbır, Avni gibi önemli mizah dergileri başta olmak üzere hemen hemen bütün mizah dergilerinde çalıştı. Karikatürcüler Derneği Yılın Karikatürcüsü Ödülü (2001), Tgc Başarı Ödülü (2007 / 2010), Kabataşlılar Derneği Ödülü (2008) ve Mizahçılar Derneği ödüllerini aldı.

Şevket Yalaz: 1956 yılında Adana’da doğdu. Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nun Grafik Bölümü’nü bitiren sanatçı, uzun yıllar Gırgır, Fırt, Çarşaf, Dıgıl, Avni ve Fırfır dergilerinde çizdi. Bir dönemin en önemli mizah dergisi olan Gırgır’ın kapaklarını süsleyen çizgileri, bir çok sanatçıya ilham kaynağı oldu. Sanatçı halen Hürriyet gazetesinde grafiker, karikatürist ve illüstratör olarak çalışıyor.

Hikmet Yamansavaşçılar: Henüz 15 yaşında iken Maksim Gorkiʼnin “Ekmeğini Kazanırken” adlı romanının kapağını çizen sanatçı, 17 yaşında Abdulah Turhanʼın asistanı oldu. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümünü bitiren sanatçı, Yavrutürk dergisine “Oğuz Kağan” ve Tercüman çocuk dergisine de “Alaaddin’in Sihirli Lambası”nı çizdi. Ayrıca model ve tasarımda uzmanlaşıp profesyonel moda fotoğrafçılığı da yapıyor. Son 4 yıldır “Karabala Efsanesi” adıyla yarattığı bir kahramanın hikâyesini yazıp çizen sanatçı, yurt içinde ve yurt dışında ilgi gören bu çalışmanın 5. albümünü hazırlıyor.

Necmi Yalçın: 1971 yılında İzmirʼde doğdu. Üniversite eğitimi öncesinde çeşitli çizgi film şirketlerinde yardımcı animatör ve animatör olarak görev yaptı. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde grafik tasarım ve görsel sanatlar eğitimi aldı. Üniversite sonrası reklam ajanslarında illüstratör, sanat yönetmeni ve yaratıcı yönetmen olarak ulusal ve uluslararası bir çok markaya hizmet verdi, ödüller aldı. 2008 tarihinden bu yana Beşiktaş’ta kendi ofisinde çizgi eğitmeni ve çizer olarak reklam, sinema ve çizgi roman sektöründe çalışmalarını sürdürüyor. 2014 yılında Çizgi Düşler Yayınevi’nden çocuklar için “Kelebek” isimli çizgi roman kitabı yayımlandı. Mesleğiyle ilgili birçok seminer, atölye ve çalıştay düzenleyen, yurt içi ve yurt dışında sergiler açan sanatçı, hâlen Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nde ve İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

EN SON HABERLER