18.7 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 18, 2024

Elektrikli Otomobil Yarışı FIA-ETCR Türkiye’ye Geliyor

Uluslararası Motor Sporları Federasyonu’nun (FIA) katkısıyla düzenlenen Elektrikli Touring Otomobilleri Dünya Şampiyonası, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Emso Sportif’in desteği, Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde ilk kez İstanbul’da gerçekleştirilecek.

20-22 MAYIS’TA İSTANBUL PARK’TA

İstanbul Park’ta 20-22 Mayıs’ta düzenlenecek yarışmaya ilişkin Tersane İstanbul’da gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Varank, hem Sanayi ve Teknoloji Bakanı hem de bir yarışsever olarak heyecanlı olduğunu söyledi. Türkiye’de elektrikli araçlara yönelik artan ilgiden bahseden Varank, bu durumun otomobil sporlarında da karşılığını bulduğunu, böylesi yarışmalarda vatandaşların ilgisiyle beraber, kamunun desteğinin büyük önem arz ettiğini anlattı.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN YÜZYILI

Varank, organizasyon takviminde Türkiye’nin yer almasına katkı sağlayan Emso Sportif’e ve ev sahipliği sebebiyle Beyoğlu Belediyesi’ne teşekkür ederek, FIA Elektrikli Otomobil Yarışları Dünya Kupası’nın Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu. İçinde bulundukları dönemin elektrikli araçların yüzyılı olacağını aktaran Varank, elektrikli araçların mobilite sektöründe topyekun bir dönüşümü de beraberinde getirdiğini, batarya teknolojilerinin geliştiğini, araç aksamlarında elektroniğin payının her geçen gün arttığını bildirdi.

YARIŞMA TÜRKİYE’YE ÇOK ŞEY KATACAK

Bakan Varank, “İşte Elektrikli Otomobil Yarışları Dünya Kupası gibi organizasyonlar kamuoyunda farkındalık oluşturmak, insanları dünyanın geleceği açısından bilinçlendirebilmek açısından önemli fırsatlar. Bu yarış, dünya çapında 127 ülkede yüz milyonlarca izleyiciye erişme potansiyeline sahip. Global ekonomik etkisinin yanında İstanbul’un tanıtımında pozitif bir rol oynayacak. Bu sayede Türk markalarına dünya ölçeğinde bilinirlik kazandırabiliriz.” dedi.

DÜNYA VİTRİNİNE TAŞIYACAK

Geleceğin teknolojilerine yönelik önemli bir spor etkinliğinin yanında Türkiye’yi dünya vitrinine taşıyacak bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını dile getiren Varank, “Bu bakımdan FIA Elektrikli Otomobil Yarışları Dünya Kupası’nın ülkemize katacağı çok şey olduğuna inancım tam.” ifadelerini kullandı. Varank, organizasyona destek olmak açısından her türlü katkıyı sağlayacaklarını kaydederek, yarışı gelecek yıllarda Beyoğlu sokaklarında da görmek istediklerini bildirdi.

SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, “İlklerin belediyesi Beyoğlu, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Biz de Bakanlık olarak sonuna kadar destekliyoruz. İnşallah neticeleri hayırlı olur.” diye konuştu.

FARKINDALIK İÇİN ÖNEMLİ

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da “Sporun, teknolojinin ve enerjinin buluştuğu Elektrikli Araçlar Yarışı, şehrin sağlığına farkındalık oluşturmak için en özel ve sempatik fırsatlardan biridir.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı, EMSO Sportif CEO’su Mert Güçlüer ile FIA-ETCR Seriler Direktörü Xavier Gavory’nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Fia-etcr

EN SON HABERLER