11.5 C
İstanbul
Cuma, Nisan 19, 2024

Erdoğan’dan Ayasofya ve Başörtü Açıklaması: ‘Habis Zihniyetin Yansıması’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Sözcü gazetesinin ‘Ayasofya’ haberi ve Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar‘ın ‘başörtüsüyle’ ilgili sözlerinin ardından başlayan tartışmalara ilişkin olarak, “Ayasofya’nın ibadete açılmasından başörtüsü hazımsızlığına kadar habis zihniyetin yansımasını görüyoruz” dedi.

Somali’de Türk Şirketinin Şantiyesine İntihar Saldırısı

Erdoğan: ‘Atılan Hayırlı Adımlardan Rahatsız Oluyorlar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli açılış törenine videokonferans yöntemiyle katıldı.

Sözcü gazetesinin “2020’nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı” başlıklı manşetinin altında Ayasofya’nın ibadete açılmasına yer vermesiyle başlayan ve Türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde adaleti yerine getirebileceği doğrultusunda kuşkum var” diyen Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar‘ın sözlerinin ardından başlayan tartışmalara ilişkin olarak, “Ülkemizde sürekli ilkelerden bahsedip üretim yapmamayı felsefe haline getirmiş zihniyet varlığını sürdürüyor. Ülkenin ve milletin faydasına hiçbir adım atmadıkları gibi, atılan hayırlı adımlardan da rahatsız oluyorlar. Türkiye’nin ekonomide ve yatırımlarda olduğu gibi demokraside hukukta ve özgürlükte ilerlemesine tahammül edemezler. Ayasofya’nın ibadete açılmasından başörtüsü hazımsızlığına kadar bu habis zihniyetin yansımasını görüyoruz” dedi.

Beyoğlu’nda Kılıçla Gasp: Önce Yaraladı, Sonra Gasp Etti

Sözcü’den Açıklama: ‘Kastımız Yoktu’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı açıklamasında Sözcü gazetesinin 1 Ocak manşetinde Ayasofya’nın ibadete açılışının “2020’nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı” başlığı altında verilmesine de tepki göstermişti. Erdoğan, “Ben okumuyorum, kimse de lüzumsuz yere buna para verip almasın” demişti.

Erdoğan’ın açıklamasından kısa bir süre sonra Basın İlan Kurumu, Sözcü’nün haberiyle ilgili inceleme başlatmıştı. Sözcü, yaptığı açıklamayla eleştirilere yanıt verirken, “Editoryal hata olarak yorumlanan bu sunumda, Ayasofya’nın açılışına ‘felaket’ demek gibi bir kastımız yoktu” denilmişti.

Sağlık Bakanı Koca Açıkladı: 15 Kişide Mutasyonlu Virüs Tespit Edildi

EN SON HABERLER