12.9 C
İstanbul
Cuma, Mart 29, 2024

Dünya Çevre Günü: Başkan Yıldız Haliç’te Dalış Gerçekleştirdi

Dünya Çevre Günü kapsamında Haliç’e dalan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü, bizde İstanbul’un gözbebeği olan Haliç’imizde bu çevre gününü kutlamak istedik.

Dünya hızlı bir şekilde iklim değişikliği içinde. Medeniyetimiz yarın ölecek olsakta bir ağaç dikmemiz gerektiğini söylüyor. Bu bizim çevreye olan duyarlılığımızı gösteriyor. Bugün Haliç’te bu etkinliği yapmamızın sebebi çok anlamlı. Bugün profesyonel dalgıçlarımızla beraber bende dalgıç elbisesini giydim ve Haliç’in mavi olduğunu umduğum sularına daldım” dedi

HALİÇ’TE 10 AY ÖNCEKİ MAVİLİĞİ GÖREMEDİM

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 22 Eylül 2019’da profesyonel yüzücüler ile haliç’e daldığını da hatırlatan Başkan Yıldız, “O gün mavi bir Haliç vardı ve etrafımızda balıklarda bizimle beraber yüzüyordu. Bugün maalesef 10 ay sonra bu maviliği Haliç’te göremedim. Maalesef 5-6 metre aşağıya daldık görüntü beklediğimizden kötüydü. Biz mevcut İBB yönetimine mavi bir Haliç bırakmıştık. İBB yönetiminden dünyanın gözbebeği olan Haliç’e o bıraktığımız maviye kavuşturmasını bekliyoruz. Altın boynuzumuz açıkça görülüyor ki İBB tarafından ihmal ediliyor” dedi.

EN SON HABERLER