14.3 C
İstanbul
Cuma, Nisan 19, 2024

İstiklal Caddesi Birlikteliğin Sembolüdür

CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı İstiklal Caddesi’ndeki İBB ve Beyoğlu Belediyesi arasındaki tartışmalara ilişkin bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklama şu şekilde:

Siyasi yaşamları tek adamın iki dudağının arasında olanlar makamlarını korumak için değerlerimizi hiçe sayarak iftira ve yalan siyasetiyle halkımızı ayrıştırmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız bilmelidir ki İstiklal caddesinde Beyoğlu Belediyeside halen maske ve hijyen standlarıyla hizmet vermektedir.

Beyoğlu Belediyesi şunu açıklamalıdır, İstiklal caddesi kadar görev alanınızda bulunan diğer mahallelere de bu hizmeti sağlıyor musunuz? İstiklal caddesi İBB sorumluluk alanındadır. Birlikte çalışma kültürünü yaralayan bu zehirli dilden vazgeçmenizi istiyoruz.

KİRLİ OLAN HALİÇ DEĞİL, PARTİZAN ZİHNİYETÇİLİKTİR

Birleşmiş Milletler Örgütü 1972 yılında İsveç’in başkenti Stockholm’de 133 ülkenin katılımı ile düzenlediği zirvede, 5 Haziran tarihinin “Dünya Çevre Günü” olmasını oybirliği ile kabul etmiştir. O tarihten bu yana çevre sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek, halkın katılımını geliştirmek ve politik ilgiyi arttırmak üzere dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten bu yana “Yarının doğası, bugünden yaratılır” anlayışıyla politikalar üretmekte ve bu politiklarını yerel yönetimlerde parti politikası olarak uygulamaktadır. Partimiz ülkemizdeki en büyük doğa katliamlarının müsebbibi olan AKP iktidarına karşı, orman alanlarının ve su havzalarının korunması için her alanda var gücüyle çalışmaktadır.

Beyoğlu ilçemizin yeşil alanlarını müteahhitlere kurban edenler, Haliç için kendi dönemlerinde başlayan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu tarafından kesintisiz devam ettirilen temizleme çalışmalarını, 23 Haziran sonuçlarının hazımsızlığı ile karalama kampanyasına dönüştürmek istemektedir. Üzülerek bir kez daha görmekteyiz ki, esas kirlilik Haliç’te değil, Beyoğlu Belediyesi’ni yöneten partizan zihniyetlerdedir.

Haliç geçmişte siyasi bir sorun olmamıştır, her kesimden vatandaşı ilgilendiren toplumsal bir sorun olarak ortaya çıkmıştır. Toplumsal sorunlar ancak birlikte çalışma kültürüyle çözüme ulaşır. Sn. Ekrem İmamoğlu birlikte çalışma kültürünü geliştirmek için iletişim kanallarını her kesime açık tutmaktadır. Bunu bile bile daha dün İstiklal Caddesi’nde provokasyon yaratmaya çalışanlar, bugün bir benzerini Haliç’te yapmayı denemektedir.

İSKİ’nin Dolapdere bölgesinde yaptığı çalışmalar ile yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının ayrıştırılması çalışmaları Sn. Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile 2020 yılında başlatılmıştır. Haliç konusunu siyasi malzemeye dönüştürmek isteyenler öncelikle bu hizmetin 25 yıl boyunca Beyoğlu halkından ve İstanbullulardan neden esirgendiğini anlatmalıdır.

Beyoğlu Belediyesi’ni partizanlığı bir kenara bırakmaya ve Beyoğlu halkı için Sn. Ekrem İmamoğlu ile uyumlu çalışmaya davet ediyoruz. Hırs ve kin ile değil, uzlaşı ve iş birliği ile halkımızın sorunlarına, hep birlikte çözüm geliştirelim.
Kamuoyu’na Saygılarımla.

Şahin DİL
CHP Beyoğlu İlçe Başkanı

EN SON HABERLER