18.8 C
İstanbul
Perşembe, Nisan 25, 2024

Refik Anadol Hope Alkazar’da sanatseverlerle buluşuyor!

Beyoğlu Alkazar Sineması Nike tarafından yenilendi ve Hope Alkazar adıyla sanatseverlerle buluştu. Bahar Türkay direktörlüğünde hizmet veren Hope Alkazar açılışa özel bir interaktif enstalasyon sanatseverlerle buluştu. Sanatçı Refik Anadol‘un “Alkazar Rüyası” isimli izlemek için gelen sanatseverler İstiklal caddesinde Hope Alkazar’ın önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

“Alkazar Rüyası” isimli dijital enstalasyon Refik Anadol Stüdyo tarafından buraya özel hazırlandı. Dijital deneyim diyebileceğimiz eser. Bir kısmı Alkazar Sineması’nda da gösterilmiş olan 150 tane filmin bütün datalarımın yapay zekaya yüklenmesi sonucu ortaya çıkmış bir deneyim. Refik’in ve ekibinin cevabını aradığı soru, ‘Alkazar bir rüya görseydi ve ortaya ne çıkardı, nasıl bir rüya görürdü, ortaya ne çıkardı?’ şeklindeydi.

İlk 12 dakikada yüz 150 filminde datası üzerinden yapılan milyonlarca kare, bir sürü kelime, yüzler ve müzik üzerine yapay zekanın yaptığı bir tarama ve analiz var. Görülen görsellik bunun çıktısı. 8 dakikada ise ziyaretçi hareketlerine salondaki görselliğin tepki verdiği bir interaktif deneyim söz konusu. Dolayısıyla siz hareket ettikçe aslında mekan da hareket ediyor ve siz de eserin içine girmiş oluyorsunuz.

Hope Alkazar’da tarihi sinema salonu fonksiyonunun da devam ediyor ve ocak ayı sonundan itibaren düzenli film gösterimleri olacak, mekanda tiyatro kolektifleri, dans grupları, müzik toplulukları veya hareket ve spor alanında çalışma yürüten ekiplere de yer veriliyor.

Hope Alkazar merkezine hareketi, enerjiyi ve sanatı alıyor. İşlev değişikliğinden sonra dans, spor, sosyal iyilik  ve sanatın paylaşılacağı alanlar hazırlandı.

https://www.hopealkazar.com/

Spor Stüdyosu ve Yoga

Hope Alkazar’da “Spor Stüdyosu” ve “Yaratıcı Atölye” olmak üzere iki ayrı alan daha bulunuyor.

Spor stüdyosunda düzenli spor ve dans etkinlikler gerçekleştiriliyor. Cihangir Yoga ile işbirliği içinde gerçekleştirilen stüdyo programları için linkten bilgiye ulaşabilirsiniz.

hope-alkazar-salon

Yaratıcı Atölye

Yaratıcı atölye Hope Alkazar’da sürdürülebilirlik ve sıfır atık yaklaşımıyla ilgili ileri dönüşüm, geri dönüşüm ve atık kullanımıyla ilgili atölyelere odaklanıyor.

Program ortaklarına baktığımızda; Onaranlar Kulübü, Başka Sinema, SosyalBen Vakfı, Gym Kids Club, Cihangir Yoga ve Kız Başına gibi iyi işlerle tanınan ortakları görüyoruz.

Hope Alkazar

Gelecek yıl mayıs ayına kadar devam edecek “Alkazar Rüyası” etkinliği ve diğer programlar hakkında detaylı bilgiye “www.hopealkazar.com” web sitesinden ulaşılabilir.

“Alkazar Rüyası” pandemi koşulları gereği randevu ile sanatseverler ile buluşuyor.

https://www.hopealkazar.com/program

Hope Alkazar nerede ?

İstiklal Cd. No:111, 34433 Beyoğlu/İstanbul

Nike Mağazası Yanı [email protected]

EN SON HABERLER