10.4 C
İstanbul
Cuma, Mart 29, 2024

“Tüketimin Ardındaki Beyoğlu” Keşif Yürüyüşü

Hava koşullarının uygun olmaması nedeniyle iki defa iptal edilen yürüyüş 11 Şubat 2022 günü gerçekleştiriliyor.

Beyoğlu’nda kültür, eğlence, yeme-içme mekânlarındaki süregiden üretim ve tüketim, her gün devasa boyutta atığın ortaya çıkmasına yol açıyor. Barlardan ve lokantalardan çıkan cam, yayınevlerinden çıkan kâğıt, büyük giyim mağazalarından çıkan tekstil atıkları nereye gidiyor, nerelerde bekliyor?

Bu yürüyüş rotası, katılımcıları Beyoğlu’nun bu pek görünmeyen yüzüne bakmaya, kullanılan kaynaklardan arta kalanların kenti nasıl etkilediği, hangi mekanizmaların ortaya çıkışına neden olduğu konusunda düşünmeye teşvik ediyor.

Yapı Kredi Kültür Sanat’ın Galatasaray’daki merkezinde başlayıp Tarlabaşı-Dolapdere yönünde devam edecek olan yürüyüşün anlatıcıları “Araf’ta Bir Beyoğlu” projesi ekibinden araştırmacı Aslı Sarığlu, Geri Dönüşüm İşçileri Derneği’nden Ali Mendillioğlu ve Sıfır Ayrımcılık Derneği’nden Elmas Arus.

Yürüyüş rezervasyonlu olup, kontenjan 15 kişiyle sınırlıdır.

“BURASI” Sergisi 27 Şubata Kadar Gezilebilir

Yürüyüş, izleyiciyi İstanbul’a ekoloji ve kent ilişkisi çerçevesinden bakmaya davet eden “BURASI” sergisi kapsamında İstanbul Planlama Ajansı tarafından düzenleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık iş birliğiyle hazırlanan sergi, 27 Şubat’a kadar gezilebilir.

 

EN SON HABERLER