10.4 C
İstanbul
Cuma, Mart 29, 2024

Zürafa Sokakta Dönüşüm Başladı

Beyoğlu’nun tarihi semtlerinden olan Karaköy’de bulunan Zürafa, Alageyik ve Kadem Sokak’ın kültürel dönüşümü için ilk fiziki adım atıldı. Yaklaşık 21 yıldır kullanılmayan binaların mülk sahiplerinin de izniyle yıkılarak yeniden inşa edilecek.

Kültür ve sanat merkezi olarak hizmete açılmak üzere Zürafa Sokak’ta kullanılamayacak durumda olan 5 binanın yıkım işlemleri başladı. Sokağın fiziki yapısı nedeniyle iş makinelerinin kullanılmasına uygun olmadığı için yıkım işlemleri kontrollü bir şekilde gerçekleştiriliyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da bölgeyi ziyaret ederek başlayan yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

FİZİKİ DÖNÜŞÜMÜ BAŞALATIYORUZ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Zürafa Sokak, Alageyik ve Kadem sokakların artık eski fonksiyonundan arındırılarak Kültür ve Sanat Merkezi haline getirilmesiyle ilgili toplantımızı geçen günlerde gerçekleştirmiştik. Bugün hep birlikte tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Tarihteki örneklerine de bakılarak mimari ve tarihi dokusu dikkate alarak bir toplantı gerçekleştirdik. Kurul burayla ilgili ilk toplantısını gerçekleştirdi. Mimar, sanatçı, tarihçi, tapuda malik gözükenlerin avukatları gerçekleştirdiğimiz toplantıda bulundurlar. Toplantıda aldığımız ilk karar bu alanın fiziki dönüşümünün başlatılmasıydı. Bugün fiziki dönüşümü başlatıyoruz. Yıkılan binalar farklı maliklere ait. Belediye sadece işi yöneten ve kamuoyunu bilgilendiren tarafta olacak” dedi.

DÖNÜŞÜMÜ HAK SAHİPLERİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Dönüşümü hak sahipleri gerçekleştireceğini kaydeden Başkan Yıldız, “Belediye dönüşümde düzenleyici rolünü yerine getiriyor. Buranın dönüşümü takip edeceğiz. Bizim ön görümüz buranın bir Kültür ve Sanat Sokağı haline dönüştürülmesidir. Hak sahipleri malları üzerinde dişlediği gibi tasarrufta bulunacaklardır. Yıkım süreci çok kolay olmayacak. Dar sokak oldukları için büyük iş makinelerinin buraya girmese kolay olmayacak. Hak sahipleri inşaat firmalarıyla anlaşıp buranın yıkımını gerçekleştirecekler. Kültür ve sanat fonksiyonu konusunda herhangi bir farklılık ön görmüyoruz. Maliklerin tasarruf hakkına hiç kimsenin müdahale etme hakkı yok” şeklinde konuştu.

zürafasokak

YENİ BİR KÜLTÜR SANAT MERKEZİ OLACAK

Beyoğlu Kültür Yolu Projesi kapsamında başlatılan kültürel dönüşümle Zürafa, Alageyik ve Kadem Sokak’ta kültür sanat faaliyetlerinin yürütülmesi, kafeler ve kitapevlerinin açılması hedefleniyor.

 

EN SON HABERLER