12.7 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

İsmail Hakkı Çavuşoğlu: Beyoğlulu ve Alucralı Olmaktan Gururluyum

Yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri öncesi Beyoğlu’nda yoğun bir yarış devam ediyor. Gazete Beyoğlu olarak adaylarla röportajlar gerçekleştiriyoruz. İlk adayımız İYİ Parti Beyoğlu Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Çavuşoğlu.

  1. Sizi tanıyabilir miyiz?

Aslen Giresun Alucralıyım. İlk ve ortaokuldan sonra spor eğitmenliği ve spor hocalığına başladım. Hem profesyonel hem amatör kulüplerde oynadım ve son 15 senedir spor yöneticiliği yapıyorum. Sivil toplum kuruluşlarında görev aldım, kulüplerde görev aldım, hemşehri derneklerinde görev aldım. Kurucu İYİ Parti Beyoğlu İlçe Başkanıyım ve bugün de İYİ Parti’nin Beyoğlu Belediye Başkan adayıyım.

  1. Beyoğlu’nun en önemli sorunları sizce nelerdir? Bu sorunlara çözüm önerileriniz nelerdir? 

Beyoğlu’nun en önemli sorunlarından biri kentsel dönüşüm, mevcut Beyoğlu’nda ilçe belediyesinin yaptığı bir kentsel dönüşüm planı bulunmamaktadır. Beyoğlu’nda 6-7 mahallede mülkiyet sorunları bulunmaktadır. Örneğin, bir vatandaşın 5 katlı bir binada 10 daireye sahip olması, ancak bir metrekare toprağa sahip olması gibi durumlar söz konusudur. Bu nedenle, öncelikle bu tür mülkiyet sorunlarının çözülmesi gerekmektedir. Beyoğlu’nun kentsel dönüşüm sorununun çözümü için öncelikle mülkiyet sorunlarına odaklanılmalı ve ada bazında kentsel dönüşüm projeleri planlanmalıdır. Bizim bunu başaracağımıza inancımız tam.

  1. Beyoğlu’nda yüzde kaç alacağınızı düşünüyorsunuz? Kazanacağınızı düşünüyor musunuz? 

En baştan kazanacağımızı söyleyeceğim. Yapılan bir ankette Beyoğlu’nda tanınırlığım %47,8 çıktı. Bir tarafta hükümet destekli AKP adayı, diğer tarafta İBB destekli CHP adayı var. Bizim desteğimiz ise Giresunlu hemşehrilerimden geliyor. İki kutuptan da oy alabilecek tek belediye başkanı adayı olduğumu ve onların beni çok sevdiklerini iyi biliyorum. Giresunlu kardeşlerimin ve Sivaslı dostlarımın aynı anda oy vereceği bir adayım. Bu yüzden kazanacağıma eminim.

İsmail Hakkı Çavuşoğlu
  1. Sizi diğer adaylardan ayıran en önemli özellik nedir? 

İsmail Hakkı Çavuşoğlu Beyoğlu’nu iyi biliyor. Beyoğlu’nun derdini de iyi biliyor. En iyisi Beyoğlu dediğimizde, 24 tane projemiz var. Bu 24 proje, kimseden bir şey almadan, kimseden çalmadan hazırlandı. Beyoğlu’nda eksik olduğunu düşündüğümüz ve yapmamız gereken projeler bunlar. Beyoğlu’nu iyi biliyorum, yani birinci bölge Cihangir, Gümüşsuyu gibi bölgelerde bir de ikinci bölge dediğimiz Fetihtepe, Piyalepaşa, Keçecipiri ve bunun altından kalan işte İstiklal Mahallesi, Yeşilalan Mahallesi, Hacıahmet Mahallemiz var. Buradaki Güneydoğulu kardeşlerimizin, dostlarımızın, komşularının da oyunu alabileceğimiz bir ikinci bölge. Sivas ağırlıklı Alevi kesimin bulunduğu, canlarımızın, dostlarımızın oy verebileceği yerlerden biri. Her kesim için en iyi aday İsmail Hakkı Çavuşoğlu.

  1. Beyoğlu’nun tarihi ve kültürel mirasını korumak için ne gibi planlarınız var? 

Kültür turları düzenleyerek hem yerli hem de yabancı turistleri ilçemize çekeceğiz.  tarihi mekanları restore edip turizme kazandıracağız. Osmanlı kültürünü de ön plana çıkararak turizmi destekleyeceğiz. Beyoğlu’nda yaşayan hala İstiklal Caddesi’ne bir kere bile gitmemiş dostlarımızı kültür turlarıyla buluşturacağız.

  1. Beyoğlu’nda trafik ve park sorunu nasıl çözülecek?

Park sorununu çözmek için yeni otoparklar yapmayı ve mevcut park alanlarını daha etkin bir şekilde kullanmayı planlıyoruz. Daha yeşil ve yaya dostu alanlar oluşturarak da trafiği rahatlatacağız. 

  1. Gençlerin eğitim, istihdam ve sosyal aktiviteler açısından desteklenmesi için neler yapmayı planlıyorsunuz? 

Gençlerin ve ailelerinin desteklenmesine yönelik semt konakları ve benzeri mekanlar oluşturacağız. Bu mekanlar, gençlere eğitim ve rehberlik hizmetleri sunacak ve ailelere de destek olacak. Komşumuz olan üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için akşamları anne yemeği desteği sağlayacak ve spor kulüplerine maddi ve manevi destek sunarak gençlerin sosyal aktivitelerine katılımını teşvik edeceğiz.

Otelcilik ve turizm lisesi kurmayı planlıyoruz. Bu lise, gençlerimizin meslek edinmelerine olanak sağlayacak ve onlara gelecekte istihdam fırsatları sunacak. Planlarımız arasında, bu lisede öğrencilere beş yıl boyunca İngilizce eğitimi de verilmesi bulunuyor. Böylece, öğrencilerimiz hem mesleklerini öğrenecekler hem de uluslararası alanda rekabet edebilecek seviyede dil becerisi kazanacaklar. Ayrıca, öğrencilerimiz beşinci sınıfa kadar staj yapacak ve bu süre boyunca belediye olarak burs desteği sağlayacağız. Bu sayede, gençlerimiz mesleklerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı bulacaklar ve eğitimlerini tamamlayıp iş hayatına atıldıklarında alanlarında yetkin bireyler olacaklar. Bu proje aynı zamanda alanındaki iş adamlarını da destekleyerek, ihtiyaç duydukları ara elemanları yetiştirmiş olacak ve böylelikle yerel ekonomiye katkı sağlayacak.

  1. Beyoğlu’nda yaşayanların refahını ve yaşam kalitesini artırmak için ne gibi adımlar atacaksınız?

Semt konağı ve sosyal market gibi merkezler oluşturarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek sağlayacağız. Mahallelerdeki kreş ve çocuk bakım evlerini artırarak ailelere kolaylık sağlayacağız. Sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak için semt poliklinikleri açacağız ve tıbbi yardımı vatandaşların ayağına götüreceğiz

  1. Beyoğlu’nda yaşayanlara bir mesajınız var mı? 

Beyoğlu’nun zengin tarihini ve kültürel mirasını korumak için birlikte çalışacağız. İlçemizin refahını ve yaşam kalitesini artırmak için elimizden geleni yapacağız. Hepimiz için daha iyi bir Beyoğlu için birlikte hareket edelim. Herkesin mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürebileceği bir Beyoğlu hayal ediyoruz. Bize güvenin ve destekleyin, beraber başaracağız. Beyoğlu’nda sürprizlere hazır olun. 31 Mart akşamı, bu destekle birlikte sürpriz sonuçları göreceksiniz.

EN SON HABERLER