13.2 C
İstanbul
Pazartesi, Nisan 29, 2024

Ahmet Misbah Demircan, Tunus Büyükelçiliğine Atandı

AK Partili eski Beyoğlu belediye başkanı olan Ahmet Misbah Demircan, Tunus Büyükelçiliğine atandı.

Resmî Gazete’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yeni atama kararları yayınlandı. AK Parti’de milletvekili olarak görev almış Nükhet Hotar ile AK Parti yöneticisi Ahmet Misbah Demircan da Erdoğan tarafından büyükelçi unvanı verilen isimler arasında yer aldı. Hotar, iki dönem AK Parti milletvekilliği yaparken, Demircan ise 15 yıl boyunca AK Parti Beyoğlu belediye başkanlığı görevini yürüttü.

Öte yandan eski AK Parti milletvekili olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak atandı, Hotar’a aynı zamanda büyükelçilik unvanı verildi.

Kararnamede, AK Parti’nin eski Beyoğlu Belediye Başkanı olan Kültür Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircanın  aralarında olduğu 11 isim büyükelçiliğe atandı.

AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karara göre, Tunus Büyükelçiliğine Ahmet Misbah Demircan, Kuzey Makedonya Büyükelçiliğine Fatih Ulusoy, Slovak Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Erkan Özoral, Portekiz Büyükelçiliğine Haldun Koç, Suudi Arabistan Büyükelçiliğine Emrullah İşler atandı. Erdoğan’ın imzasıyla, İslam İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine ise Cenk Uraz atandı.

EN SON HABERLER