12.5 C
İstanbul
Pazar, Mayıs 5, 2024

Atlas Sineması’nda Rafadan Tayfa film galası yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Beyoğlu’nda bulunan Atlas Sineması’nda ‘Rafadan Tayfa’ film galasına katıldı

Beyoğlu Atlas Sineması’nda gerçekleşen film galasında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, her geçen gün dijital dünyada ve görsel, işitsel medyadaki animasyon filmlerinin pasta payının artarak devam ettiğine vurgu yaptı.

Bakan Ersoy,  “Dünya genelinde baktığımız zaman animasyon filmlerinin yüzde 25’lere varan bir pasta payı var. Türkiye’de de 2023 yılında 12’si yerli, 66 tane animasyon filmi gösterildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak animasyon filmlerinin özellikle küçük yaşta çocuklara ve gençlere hitap ettiğini de düşünecek olursak Türk ahlaki değerlerinin gençlerimize, küçüklerimize aşılanması açısından, onların ileride iyi ve kötü ayrımını Türk kültür ve ahlakına uyumlu bir şekilde ayırt etmelerini sağlaması açısından çok önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır da “Rafadan Tayfa bizim milli teknoloji hamlesinde yol arkadaşımız. Rafadan Tayfa, çocukların teknolojide yaşanan gelişmeleri eğlenerek öğrenebilmeleri açısından, bugüne kadar çok büyük bir rol üstlendi” açıklamalarında bulundu.

Rafadan Tayfa serisini 2022-2023 yılı boyunca 8 milyon kişi izledi.

EN SON HABERLER