14.7 C
İstanbul
Pazar, Nisan 28, 2024

Erdoğan, AK Parti’nin 48 Belediye Başkan Adayını Duyurdu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerinde yarışacak, aralarında Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 17’si büyükşehir 48 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz pazar günü yapılması planlanan ancak 9 askerin şehit olması nedeniyle ertelenen Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’da düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan, “Cumhur İttifakı’ndaki ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adaylarını destekleyeceğimiz 7 vilayetimiz dışındaki tüm büyükşehir ve il belediye başkan adaylarımızı ilan etmiş oluyoruz. Önümüzdeki cumartesi gününden itibaren İstanbul’dan başlayarak ilçe adaylarımızın tanıtımını da yapacağız. Kimi şehirlere bizzat giderek, kimi şehirlerimize de genel başkan yardımcılarımızı göndererek, ilçe adaylarımızın tanıtımını da kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

AK Parti’de aralarında Ankara ve İzmir’in de olduğu 17’si büyükşehir 48 ildeki belediye başkanları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Ankara adayı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, İzmir adayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ oldu.

Depremden etkilenen Adana’da Fatih Mehmet Kocaispir aday gösterilirken Hatay’da Mehmet Öntürk, Kahramanmaraş’ta Fırat Görgel, Gaziantep’te Fatma Şahin, Diyarbakır’da Mehmet Halis Bilden, Malatya’da Sami Er, Şanlıurfa’da Zeynel Abidin Beyazgül, Adıyaman’da ise Ziya Polat aday gösterildi.

EN SON HABERLER