13.2 C
İstanbul
Pazartesi, Nisan 29, 2024

İstanbul’da Baraj Doluluğu Yüzde 52’ye Yükseldi

İstanbul’un barajlarındaki doluluk oranı yüzde 52,37 olarak açıklandı

GAZETE BEYOĞLU- İstanbul barajlarında su artışı son yağmurlarla birlikte artışa geçti.

Meteoroloji Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Güven Özdemir, barajlardaki doluluk oranının rehavete sevk etmemesi gerektiğini belirtti.

İstanbul’un nüfusunun artışını durdurmak ve yeni barajlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özdemir, tasarrufun önemine dikkat çekti.

“Barajların kapasitesi 868 milyon metreküp, İstanbul’un barajları tam dolu olsa dahi yetmiyor”

Yıllık en az 1 milyar 200 milyon metreküpün üzerinde suya ihtiyaç olduğunu söyleyen Özdemir,  “Artık İstanbul’un nüfusunun artışını durdurmak lazım, İstanbul’un yeni barajlara ihtiyacı var” dedi.

Dr. Ödemir, “Pek ümit içinde olmamamız, tasarrufa çok önem vermemiz lazım. Evlerde, kullanılan cihazlarda, musluktan akan sularda kullanırken çok dikkatli olunması lazım çünkü bu suyun barajlarımızda kalması lazım.” ifadelerine de yer verdi.

“Barajların etrafında çok yerleşim yeri var, buraların tamamen yeşil alana dönüştürülmesi lazım. Yetkililer, İstanbul’u susuz bırakmayacaktır, devletimiz çok güçlü bir devlet. Susuz kalır mıyız, kalmayız ama zorluk çekebiliriz, günlerce suyumuz akmayabilir. Susuz kaldığımızda da bulaşıcı hastalıklar kol gezecektir, kolera, tifo, uyuz gibi cilt hastalıklarına kadar ki İstanbul’da çok hızlı bir şekilde yayılacaktır. Pandemiden de zor olabilir. Bunu yaşamamak için tedbirimizi almamız lazım” dedi.

EN SON HABERLER