14 C
İstanbul
Pazar, Nisan 28, 2024

İstiklal Şairi Mehmet Akif, İstiklal Caddesi’nde Anıldı

İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 87’nci yıl dönümünde İstiklal Caddesi’nde düzenlenen etkinlikle anıldı.

GAZETE BEYOĞLU | Caddenin girişinde bir araya gelen başkan ve gençler, Mehmet Akif Ersoy’un son günlerini geçirdiği ve bugünlerde bir bölümü Mehmet Akif Ersoy Hatıra Evi olarak kullanılan Mısır Apartmanı önüne kadar yürüyüş yaptı.

Mısır Apartmanı önünde gençleri Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız karşıladı. Buradaki programda ilk olarak iki öğrenci kürsüye çıkarak İstiklal Marşı’nın on kıtasını okudu. Gençlerin ardından konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Mehmet Akif Ersoy’u anmanın milli bir duruşla mümkün olduğunu söyledi.

Mehmet Akif Ersoy’u anma programında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Şairler bir milletin ruhunu temsil ederler ve geleceğe taşırlar. Arkadaşlarımızın az önce İstiklal Marşı’ndan ‘Arkadaş! Yurdumu alçaklara uğratma, sakın’ dediği arkadaşlar, Akif’in dediği arkadaşlar sizlersiniz. ‘Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın.’ İşte bu hayasızca akınlara, yurdumuza, memleketimize, vatanımıza, bayrağımıza uzanan ellere karşı duracak gençlik sizsiniz.” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve beraberindeki gençler, Mehmet Akif Ersoy Hatıra Evi’ni ziyaret ederek istiklal şairine ait eşyaları ve eserleri inceledi.

Beyoğlu’nda İstanbulkart Dolandırıcılarına Dikkat!

EN SON HABERLER