14.4 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

Okmeydanı’nda Hak Temelli Bir Kentsel Dönüşüm Çağrısı

CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı 3550 Ada Kentsel Dönüşüm projesiyle ilgili bir bölgede bir çalışma gerçekleştirdi. Başkan Ali Asker Ekici, yönetim kurulu üyeleri ve partililerin organizasyonuna, CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Yüksel Mansur Kılınç ve Gökan Zeybek ‘te katıldı ve vekiller etkinlikte konuşma yaptılar, partililer bölge halkına süreçle ilgili broşür dağıttılar.

İstanbul milletvekili Yüksel Mansur Kılınç yaptığı konuşmada uzlaşma vurgusu yaptı, tehdit ile sürecin yönetilemeyeceğini ve halkın rızası alınmadan projenin yürütülemeyeceğini söyledi.

https://twitter.com/i/status/1495040415606657028

İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ise şeffaflık çağrısı yaptı. Sürecin şeffaf ve evrensel dönüşüm normlarına uygun şekilde işlemesi gerektiğini belirtti. Bu şekilde yürütülen bir süreçle ne Okmeydanı’nda ne de Türkiye’nin başka bir bölgesinde kentsel dönüşüm gerçekleştirmenin uygun olmadığını söyledi. Sürecin takipçisi ve hak savunucusu olacağını beyan etti.

İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise “Okmeydanı Fetihtepe, mahallede yaşayan yurttaşlarımızın rızası dışında kentsel dönüşüme sokulmak isteniyor. Rant kapısına çevrilen dönüşüm düzenine karşı dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.” dedi

EN SON HABERLER