12.7 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

Saadet Partisi Beyoğlu adayı Turgut Sahtiyan kimdir? 2024 Saadet Partisi İstanbul Beyoğlu belediye başkan adayı kim oldu?

Saadet Partisi’nin İstanbul Beyoğlu belediye başkan adayı, Beyoğlu ilçesinde yaşayan vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Seçmen tarafından 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak seçimlerde Saadet Partisi Beyoğlu adayı kim oldu araştırılıyor. Peki, Saadet Partisi Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Turgut Sahtiyan kimdir?

Turgut Sahtiyan kimdir?

Turgut Sahtiyan 1972 yılında gurbetçi bir anne ve babanın evladı olarak Almanya’da doğmuştur. Aslen Trabzonlu olup Sürmene ilçesinin köklü ailelerindendir. Ailesinin dönüş kararıyla yurda kesin dönüş yapmıştır. Liseyi Bayrampaşa Tuna Lisesinde tamamlamıştır. Lise yıllarında bir süre okul takımında futbol oynamıştır.

1989 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazanmış 1993 yılında mezun olmuştur. 1994 yılında Kasımpaşa’da kendisine ait eczanesini açmış, halihazırda 30 senedir ilçemizde bölge halkına kesintisiz hizmet vermektedir.

Lise yıllarından itibaren Milli Gençlik Vakfı (MGV), Anadolu Gençlik Derneği (AGD) gibi sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışan Turgut Sahtiyan Refah Partisi Bayrampaşa Teşkilatında siyasi hayatına başlamıştır.

2002 yılından itibaren Saadet Partisi Beyoğlu İlçe Yönetiminde görev almış olup son 15 yıldır Beyoğlu İlçe Teşkilat Başkanlığı vazifesini yürütmüştür. Cansuyu Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi İstişare Kurulu Üyesi, İlim Kültür Eğitim Vakfı (İKEV) Mütevelli Kurulu Üyesi, İstanbul Eczacı Odası üyesidir. Eczacılıkla ilgili bir çok mesleki eğitim semineri gerçekleştirmiştir.

2004 ve 2011 seneleri arasında Gözde Ecza Deposu’nu kurmuş ve işletmeciliğini yapmıştır. Bununla birlikte uzun süredir yürüttüğü araştırmalar ve çalışmalar neticesinde kurucu ortağı olduğu, yerli ve milli ilaç şirketlerinin yöneticiliğini yaparak, ülkemizin ilaç sanayiinde dışa bağımlılığını azaltacak çalışmalara imza atmıştır.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

EN SON HABERLER