13 C
İstanbul
Salı, Nisan 30, 2024

Taksim Camii Gül Suyuyla Yıkandı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, Taksim Camii’ndeki hazırlıklar tamamlandı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da, mahya asımıyla başlayan yoğun çalışmalar, temizlik ve hoş koku ile devam etti. Taksim Camii’nin iç ve dış kısmı, belediyenin destekleriyle Islam Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından gül suyuyla yıkandı. Ramazan ayında vatandaşların daha hijyenik ve ferah bir ortamda ibadet edebilmeleri için yapılan bu çalışmaların yanı sıra, Taksim Camii ve Külliyesi’nde ay boyunca çeşitli dini, kültürel ve sosyal etkinlikler planlandı.

Belediye Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Akpınar, Taksim Camii’nin her Ramazan ayında binlerce Müslümanı ağırladığını belirterek, “Ziyaretçilerimizin manevi atmosferi en iyi şekilde yaşamaları için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Daha hijyenik bir ortam sunabilmek adına gerçekleştirdiğimiz temizlik ve koku giderme çalışmalarıyla camimizin içini ve dışını gül suyuyla temizledik” dedi.

Akıpnar, Ramazan boyunca her gün çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, “Taksim Camii yoğun ziyaretçi akınına uğrayan bir yer. Teravih namazlarında da kalabalık olacak. Bu nedenle her akşam namazından sonra cami gül suyu ile kokulandırılacak. Ancak burada vatandaşlarımızdan bir ricamız var. Camilere abdest alıp temiz bir şekilde girerlerse, hijyen açısından daha iyi olur. Bu şekilde yaptığımız temizlik çalışmaları da daha etkili olur” şeklinde konuştu.

Taksim Camii İslam Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Genel Müdürü Muhammet Furkan Gümüş, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Taksim Camii’nde dijital mahya uygulaması gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Mahyalar artık daha teknolojik bir hal aldı. Bizim uyguladığımız dijital mahya ile bütün Ramazan boyunca birden fazla mesaj iletmek mümkün olacak. Mahyamızda bu yıl ilk olarak ‘La İlahe İllallah’ yazacak” diye konuştu.

Gümüş, Ramazan boyunca teravih namazlarının yanı sıra öğle ve ikindi namazı vaktinde mukabele okumalarının da gerçekleştirileceğini belirtti. Ayrıca, Taksim Camii Kültür Sanat Merkezi’nde çeşitli etkinliklerin planlandığını, bunlardan ilkinin “Güzel Ahlak” isimli hat sergisi olduğunu ve ziyaretçilerin Albaraka Türk Uluslararası 6. Hat Yarışması’nın ödüllü eserlerini görebileceğini söyledi.

Ramazan programında çocukları da unutmadıklarını ifade eden Gümüş, Arife Günü’nde Taksim Camii Çok Amaçlı Salonu’nda, Beyoğlu’nda ikamet eden 700 yetim çocuğun Ramazan’a mutlu girmeleri için çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini ve hediyelerin verileceğini açıkladı.

EN SON HABERLER