14.4 C
İstanbul
Cuma, Nisan 26, 2024

Tartışılan Rektör Melih Bulu: ‘Siyasete CHP’de Başladım’

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanması tepkilere yol açtı. Üniversitede protesto gösterileri düzenlenirken, atama siyasetin gündemini de değiştirdi. Prof. Dr. Bulu, katıldığı bir televizyon programında eleştirilere siyasete CHP’de başladığını açıklayarak yanıt verdi. Bulu, “Aslında şimdi söyleyeceklerim birçok insanı şaşırtacak, ben siyasete ODTÜ’de okurken CHP’de başladım. Bunlar da biliniyor ama görünmüyor. Beni hep AK Partili olarak yansıtıyorlar” dedi.

Habertürk televizyonunda canlı yayına katılan Bulu, rektör ataması kararının kendisine tebliğ edildiğini, Türkiye’de dünyadaki standartlara uygun bir rektör atama sürecinin olduğunu söyledi.

Karantina Durduramadı: İngiltere’de Vaka Sayısında Rekor

Melih Bulu: ‘Siyasete ODTÜ’de Okurken CHP’de Başladım’

Bulu, “Ben siyasete ODTÜ’de okurken CHP’de başladım. Beni AK Partili olarak yansıtıyorlar ama o zamanlar öğrenciydim ve eski SHP’ydi o zaman. Belediye başkanı (Ali Dinçer) ODTÜ’den mezundu. Kendine bir yardımcı istemişti ve bana söylemişti. O zaman milletvekiliydi, ben ona araştırma yapıyordum. Fiili olarak Meclise gidip geliyordum. Daha sonra Liberal Demokrat Partiden teklif geldi. 2 sene onların gençlik teşkilatının başkanlığını yaptım. Hep bu işin içerisindeydim. Siyasete akademisyen olarak, o gözlükle bakan birisiyim. Bir şey olayım diye değil de, bu nasıl oluyor? Benim merakım yönetim ve organizasyon. Eğitimim de bu konuda. (Belediye başkanlığı ve milletvekili adaylığı) Hiçbir zaman seçilmedim. Çünkü yeterince zaman harcayamadım. Aday oldum, doğal olarak o zamanı harcayamadığım için.” ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Üniversitesinde doktora yaparken yeni kurulan AK Parti Sarıyer teşkilatına gittiğini, kendisinin kurucu yönetim kurulu üyesi olduğunu belirten Bulu, CHP, LDP ve AK Parti gibi farlı partilerde yer almasına ilişkin de “Bu partilerin hepsi de Türkiye’ye hizmet etmek istiyor. İnsanların yanlış yönlendirilerek birbiriyle kutuplaştırılması ülkemize zarar verir. Bizim birleştirici olmamız lazım.” şeklinde konuştu.

‘Yüksek Lisansımı ve Doktoramı Boğaziçi’nde Yaptım’

Bulu, YÖK tarafından çağrıya çıkıldığını ve bunun yayınlandığını, hangi üniversite için aday olunduğunda kriterlere uyuluyorsa ona başvuru yapıldığını dile getirerek, “Boğaziçi Üniversitesi rektörü olmak için 9 aday başvurdu. Daha sonra mülakata alındık. YÖK’te bir komisyon var. Komisyondaki mülakatta size üniversitenin özelliklerine uygun sorular soruluyor. Değerlendirilmeyle ve YÖK Yürütme Kurulunda bu adaylar yeniden değerlendiriliyor ve Cumhurbaşkanlığına sunuluyor. En son Cumhurbaşkanı tarafından belirleniyor.” diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesinin geleneğine uymayarak, dışarıdan atanarak bu kültürü bozduğu yönündeki eleştirilere ilişkin Bulu, bunun doğru olmadığını, kendisi dışında İTÜ’den Boğaziçi Üniversitesine bir rektör atandığını kaydetti. Kendisinin de Boğaziçili olduğunu ifade eden Bulu, bu kültürün çok içinde yer aldığını, yüksek lisansını ve doktorasını bu üniversitede yaptığını, hocalarıyla beraber ortak ders verdiğini, sürekli de hocalarla birlikte olduğunu söyledi.

EN SON HABERLER