12.9 C
İstanbul
Pazar, Nisan 28, 2024

Gülten Dayıoğlu Ve Dilek İmamoğlu Örnektepe Kız Yurdu’nda

Çocuk edebiyatının usta kalemi Gülten Dayıoğlu, İlham Veren Buluşmalar kapsamında Dilek İmamoğlu ile birlikte Örnektepe Kız Yurdu’nu ziyaret etti.

GAZETE BEYOĞLU | Çocuk öykücüsü Gülten Dayıoğlu, “İlham Veren Buluşmalar”da kız öğrencilerle bir araya geldi. İstanbul Vakfı’nın organize ettiği ve Büyüt Hayallerini projesi kapsamında düzenlenen “İlham Veren Buluşmalar”, Beyoğlu Örnektepe Kız Öğrenci Yurdu’nda gerçekleştirildi.

Sanat ve edebiyat dünyasından önemli isimlerin konuk edildiği buluşmalardan biri de çocuk edebiyatındaki öyküleriyle tanınan yazar Gülten Dayıoğlu oldu.

Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun da katıldığı buluşmada, Örnektepe Kız Yurdu öğrencileriyle söyleşi düzenlendi.

Yazar Gülten Dayıoğlu, kitapların ve edebiyatın önemine vurgu yaparak çift kanatlı kuş olmanın sırrını anlattı. Dayıoğlu, “Bir öğretmen ve yazar olarak bütün öğrencilerime çift kanatlı kuş olmalarını öğütlerim. Bir okulu bitirdiğinizde ve diploma aldığınızda iki kanattan birisine sahip olursunuz. Ancak uçmak için iki kanada ihtiyaç duyarız. Diğer kanadınız da olsun istiyorsanız eğer, çok çok kitap okumalı ve diğer kanadınızla uçmalısınız.” dedi.

Dr. Dilek İmamoğlu da toplumsal rollerde kadın erkek eşitsizliğine dikkat çekti. Ayrıca büyüyen kadın hareketinde herkesin söz sahibi olacağını sözlerine ekledi.

Program, yazarın kitap imzası ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

EN SON HABERLER