12.1 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 27, 2024

Ekrem İmamoğlu: Daha Özgür Bir İstanbul İçin Tam Yol İleri!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, adaylık lansmanında İstanbullularla buluştu.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen adaylık lansmanında, yerel seçimlerde yeniden aday olan olan Ekrem İmamoğlu, “Tam yol ileri” sloganıyla seçim çalışmalarını başlatacak.

Lansmanda açılış konuşmasını yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Genel Başkanımız Özgür Özel öncülüğünde halkın gönlüne sevgi tohumları ekeceğiz. İstanbul’un 39 ilçesinde 30 bin sandığı 100 bin kişiyle savunacağız.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Fatih Sultan Mehmet’in çağ açıp çağ kapattığı şehirde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkenin ziyneti dediği şehirde beş yıldır hizmet veren Ekrem İmamoğlu’nun yeniden beş yıl hizmet vermesi için bir aradayız.” cümlelerine yer verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sahneye çıkarak İstanbullulara, 5 yıllık döneminde yaptıklarını ve gelecek projelerini anlattı.

Ekrem İmamoğlu “Tüm inancımla söylüyorum, İstanbul olarak başarmaya devam edeceğiz. Artık İstanbul senin. İstanbul 16 milyonun, İstanbul herkesin.” açıklamalarında bulundu. İmamoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Onlar ne dedi? ‘Seni topal ördek’ yapacağız dedi. Ama dedikçe, biz atom karınca olduk. Onlar ayağımıza pranga bağladıkça, biz zincirleri kırdık. Onlar, ‘Meclis çoğunluğu bizde, sana İstanbul’u yönettirmeyeceğiz’ dedikçe, biz onların aklına gelmeyecek, ahlaklı yeni yollar bulduk. Onlar milleti bölmeye çalıştıkça, biz kucaklaşmadan yana olduk. Ve İstanbul’a hizmette tarihinin en hızlı koşucusu olduk” şeklinde konuştu. “İstanbul’da, kendimizle de yarışacağımız büyük bir ilerleme hamlesi başlatacağız” diyen İmamoğlu, “İstanbul emin ellerde yönetiliyor, yönetilmeye devam edecek. İçiniz rahat olsun. İstanbul’un muhafızı olarak, bu aziz şehre ihanet edilmesine bir daha izin vermeyeceğiz. Çünkü İstanbul’a ihanet eden, Türkiye’ye ihanet eder. Her yaştan, her sektörden çalışanları, üreticileri, emekçileri, kadınları ve gençleri bir kez daha tarih yazmaya davet ediyorum. İstanbul, senin kalendir. Gelin, birlikte bu muhteşem şehri geleceğe taşıyalım. İstanbul, birilerinin hırsına kurban, edilmeyecek kadar değerlidir. Hep birlikte başaracağız. Her şey çok güzel olacak. Her şey çok güzel olacak”

“Çok şükür, içim rahat. Çok çalıştık ve başardık. 5 yılda İstanbul’da başlattığımız büyük atılım hamlelerimizi burada tek tek sayacak değilim. Buna vaktimiz de yok. Ama milletimizin daha kolay anlayabilmesi için bu 5 yılda yaptıklarımızı 5 başlıkta özetlemek isterim: ‘Tüm zamanların en büyük ulaşım atılımını başlattık. Bizimle birlikte İstanbul, raylı sistemlerde bir dünya rekoruna imza attı. Aynı anda 10 hat inşasıyla, tarihin en büyük atılımını başlattık. Mart ayında açacağımız 2 yeni hattımızla birlikte, göreve geldiğimizden bugüne, raylı sistemlerde 65,1 km yeni hat ve 62 istasyon tamamlamış olacağız. Bu da yıllık ortalama 13 kilometreye tekabül ediyor. Gururla ifade ediyorum ki; bizden önceki 25 yılın ortalamasının 4 katından daha fazla metro hattını her yıl İstanbul’a kazandırdık. Onun için kıskanıyorlar, çok kıskanıyorlar. Bu atılım sayesinde, bugün İstanbul’un toplu ulaşımında yolculuk sayıları bakımından, raylı sistemlerin payını yüzde 35’ten yüzde 42’ye çıkardık. 2025 yılı sonuna kadar, toplam 45,7 kilometre daha yeni hattı hizmete sunacağız. Rekorlar kırmaya devam edeceğiz.”

İstanbul’un daha adil bir şehir olmasını sağladık. İlk kez bizim başlattığımız ‘Halk Süt’ uygulamasıyla, 257 bin çocuğa 24 milyon litre süt dağıttık. “Nerede sütler” diye sordu ya! Biz o sütü, hiç kimse görmeden, ailelerin evlerine getirip bıraktık. Anneleriyle çocuklarıyla muhatap olduk. 388 bin dar gelirli aileye nakdi destek verdik. İlk kez bizim başlattığımız ‘Anne Kart’ hizmetimizle, 0-4 yaş arası çocuğu olan 614 bin anneye ücretsiz ulaşım hakkı tanıdık. (Konuşmanın burasında salondan ‘Ceketi çıkar’ sesleri yükseldi. Talebe kayıtsız kalmayan İmamoğlu, ‘Sayın Genel Başkanım, 6 Mayıs’ta çıkarttığınız o ceketi hiç giymedik. Türkiye’de iktidar olana kadar hiç girmeyeceğiz’ diyerek, ceketini çıkarıp, gömleğinin kollarını sıvadı.) İlk kez bizim dönemimizde 300 bin üniversiteliye burs, 350 bin ilk ve orta öğretim öğrencisine eğitim desteği verdik. Yine ilk kez bizim açtığımız 14 yurtta, 5 binden fazla üniversiteliye, güvenli ve sağlıklı barınma hizmeti vermeye başladık. Yıllarca dediler ya, ‘CHP bizim burs vermemizi engelliyor!’ İki türlü yalan konuşuyor. Birincisini söyleyeyim: ‘Hayır, engellemiyorlar.’ Vallahi verdiler. Burs verdiler. Ama nasıl verdiler? Onlar çok şanslı insanlara güç verdiler. Bazı insanlara 200 bin dolar, 250 bin dolar verip, sonra onları milletvekili veya parti yöneticisi yaptılar. Biz ise, sadece bu yıl 100 bin kişiye, kişi başı 7500 liradan, 750 milyon lirayı anasının ak sütü gibi milletimize verdik.”

“2019’da biz seçilmemiş olsaydık, neler olurdu bir düşünün… Bu şehrin halka çevrilmiş kaynakları, israf düzeni temsilcilerinin ceplerine akmaya devam ederdi… Bu şehrin gurur kaynağı olan halkçı belediyecilik yerine, ‘Ben yaptım, oldu’ belediyeciliği çevreyi talan etmeye devam ederdi… Biz seçilmemiş olsaydık, bu halkın çocukları ücretsiz Halk Süt içebilir miydi? Hayır. Bu milletin evlatları, 300 bin evladı burs alabilir miydi? Hayır. Bu milletin gencecik evlatları pırıl pırıl yurtlarda yatabilir miydi? Hayır. 10 binin üzerinde çocuğumuz kreşlere gidebilir miydi? Hayır. İşte şu kamusal desteklerden mahrum kalırdı. İstanbullu kendi hakkına sahip çıkmasaydı; şimdiye bunlar çoktan ‘Beton Kanal’ ile İstanbul’u baştan başa yarmış, temiz su kaynaklarımızı kirletmiş, İstanbul’un Trakya’yla bağlarını koparmış, kentimizi kocaman yalnız bir ada haline getirmek için yola çıkmış olurlardı. Sadece bununla da kalmaz; kamu kaynaklarını, atalarının emanetini saçıp savuran bir mirasyedi gibi, har vurup harman savururlardı. İstanbul’da kamucu, halkçı, sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla bir ‘İstanbul Modeli’ geliştirdik ve büyük bir değişimin temellerini attık.”

“İstanbul Modeli, sadece hizmet değil, adil hizmet belediyeciliğidir. İstanbul Modeli, sadaka dağıtan değil, her vatandaşa haysiyetli yaşam sürme imkanları üreten belediyeciliktir. İstanbul Modeli, günübirlik değil, kalıcı çözüm üreten belediyeciliktir. İstanbul Modeli, mağdurlar yaratan ve çevreyi katleden bir kalkınma anlayışı yerine, her insanı eşit derecede önemseyen, doğayı ve insani kalkınmayı esas alan belediyeciliktir.  Başlattığımız halkçı ve emekçi dostu belediyecilik, darda olanın yardımına koşan, herkese adil ve erişilebilir çözümler üreten anlayıştır. Bizim anlayışımız; devasa, akıl dışı inşaat projeleriyle kaynakları israf etmek yerine, hizmeti vatandaşın ayağına kadar götürme anlayışıdır.”

“Biz, İstanbul’da geride bıraktığımız bu 5 yılda işleri rayına oturttuk. İstanbul, bu sağlam raylar üstünde ilerliyor, daha da ilerleyecek. Yolundan sapmayacak. İstanbul’a ihanet ettirmeyeceğiz. ‘‘İstanbul’a ihanet ettik’ diyenleri ve o zihniyete sahip olanlar, o makamlara bir daha oturamayacak. Çünkü biz, başarısı sınanmış, denenmiş bilimsel ilkelerle çalışıyoruz. Biz, ‘tensipleriyle’ değil, milletimizin aklıyla çalışıyoruz. Şehrimizi ortak akılla yönetiyoruz. İkinci dönemimizde daha kolay başaracağız ve çok daha büyük işler başaracağız. İkinci dönemimiz, İstanbul’un her anlamda yükseleceği, güçleneceği bir dönem olacak. Önümüzdeki günlerde bu vizyon çerçevesinde hazırladığımız somut projelerimizi detaylarıyla sizlerle paylaşacağız. O zaman göreceksiniz ki; İstanbul’u yönetmek için çok hazırlıklı ve çok kararlıyız. Bizim bir farkımız var: Biz adaletli, halkçı, Atatürk milliyetçisiyiz. Biz, bu ülkeye yurttaşlık bağlarıyla bağlı her vatandaşımızı aynı derecede eşit, onurlu ve saygın kabul eden insanlarız. Biz, söz verip yapanlardanız. Biz, 7-8 yıldır, ‘Ha bu yıl şahlanıyoruz, ha öteki yıl şahlanıyoruz, olmadı daha ertesi yıl şahlanıyoruz’ diyenlerden değiliz. Son şahlanış da 2024’e kaldı malumunuz!”

Tören, Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel ve Özgür Çelik’in aile fotoğrafı çekimiyle son buldu.

EN SON HABERLER