14 C
İstanbul
Pazar, Nisan 28, 2024

Taksim Meydanı’nda Gazzeli Ressamlar Sergisi Açıldı

Çocukların gözünden savaşı anlatan Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi” İstanbul’da açıldı

İletişim Başkanlığı tarafından Taksim Meydanı‘nda açılan sergide Filistin’li çocukların bakış açısıyla Gazze’de savaşa tanık olan çocukların duyguları ve içinde bulundukları zorlu koşullar sanat aracılığıyla aktarılıyor.

Resim sergisi Gazze’de 2008-2009’daki “Dökme Kurşun Operasyonu” sırasında annesinin roketle hedef alınarak şehit edilmesi ve ardından ailesinden 26 kişinin katledilmesine tanık olan 6 yaşındaki Gazzeli Mona’nın çizdiği resimden hareketle, gazeteci Abdullah Aytekin tarafından başlatılan resim projesini içeriyor.

Sergide gazeteci Aytekin tarafından toplanarak getirilen ve bir kısmı daha sonra yaşanan saldırılarda hayatını kaybeden Gazzeli çocukların çizdiği 266 eser arasından bir seçki yer aldı.

Ayrıca, İsrail’in son saldırılarında hayatını kaybeden gazeteciler ve doktorlar için de özel bir bölüm ziyaretçilerin görmesi için özel bir alan yapıldı.

1350 metrekarelik alana kurulan sergide Gazzeli çocukların resimlerinden oluşan fiziksel enstalasyon ve figürlerle yine resimlerin orijinallerinin aktarıldığı dijital gösterim bölümleri yer aldı.

Resim ve enstalasyon sergisi 29 Ocak’a kadar ücretsiz olarak ziyaretçilerini ağırlayacak.

EN SON HABERLER